Comunicate|

Data/Ora
Date(s) - 02/08/2022
Toată ziua

Categoria


Inspectoratul Județean de Poliție Constanța informează că deținătorii sau proprietarii de câini din categoria celor AGRESIVI sau PERICULOȘI, trebuie să cunoască ce reguli trebuie respectate pentru siguranță și legalitate.
     În primul rând, puteți fi proprietari sau deţinători de astfel de câini doar dacă aveți cel puțin 18 ani și nu ați fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.
      De asemenea, trebuie să înregistrați câinii la Asociaţia Chinologică Română şi să depuneți la sediul poliţiei, în a cărei rază este situat imobilul în care este deţinut câinele, o adeverinţă în fotocopie, eliberată de respectiva asociație.
      Pe lângă faptul că trebuie să cunoașteți modalități de control ale propriului câine, atunci când acesta reacționează pe baza instinctelor predominante, când ieșiți pe stradă cu un câine încadrat în aceste categorii, este obligatoriu să poarte botniţă şi să îl ţineți în zgardă şi lesă sau ham.
       Cu ei nu puteți merge în localuri publice, în mijloacele de transport în comun, precum şi în alte locuri publice, cu excepţia drumurilor publice şi a căilor de acces către acestea.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut